Jonas Vermeulen onthult zn passieve inkomstenbronnen
Jonas Vermeulen FIRE Met vastgoed en ETF
FIRE
JonasVermeulen
FIRE
09/21/2023
5 min
2

Hoe ik passief inkomen bouw voor FIRE met ETFs en Vastgoed (HLN)

09/21/2023
5 min
2


 

 


Jonas Vermeulen (36) streeft naar financiële vrijheid: “Door een passief inkomen op te bouwen, maak ik me onafhankelijk van een job.” © rv / Getty Images


Jonas (36) verdient geld zonder veel te werken: “Ons vastgoed alleen al brengt 2.700 euro per maand op”


De rijksten der aarde verdienen fortuinen terwijl ze slapen. Maar ook gewone Vlamingen kunnen best wat geld verdienen zonder dat ze er hard voor moeten werken. Jonas Vermeulen uit Brugge nam 6 jaar geleden ontslag van zijn drukke job en verdient nu ‘passief’ zijn kost. Hij vertelt aan HLN hoe hij dat aanpakt: “Ik sta op het punt dat het verschil tussen mijn leningen en huurinkomsten positief wordt.”

Thomas Rosseel 20-09-23, 13:01 Laatste update: 15:59

 

“Toen ik op mijn 30ste in een leuke internationale job helemaal opgebrand was door het vele reizen tussen Brugge, Brussel, Rotterdam en andere Europese steden heb ik een lijn getrokken: dit kon en wou ik geen 35 jaar meer doen”, blikt Jonas terug. “Ik had alles wat ik wou behalve twee dingen die ik het meest waardeer: tijd en vrijheid. Ik zat gevangen in een systeem van meer werken, voor meer loon en een mooiere levensstijl. Maar dat maakte me niet gelukkig. Ik ging op zoek naar alternatieven, naar manieren om voor mijn 65ste uit de ratrace te kunnen stappen. En dan kom je bijna automatisch uit bij het opbouwen van passief inkomen.”

Huurinkomsten

De Bruggeling combineert vandaag zijn job als zelfstandig sales- en marketingconsultant met drie verschillende bronnen van passief inkomen: vastgoed, onlinecursussen en een ETF-portfolio. Om die basis te leggen, heeft hij in eerste instantie wel stevig moeten investeren. “Onze twee appartementen en woning hebben ons aardig wat gekost aan registratierechten, notariskosten en aktekosten. Alles bij elkaar ongeveer 60.000 euro.”

We staan nu op het punt dat het verschil tussen de leningen en de huurinkom­sten stilaan positief wordt.

Jonas Vermeulen

“In totaal komt er maandelijks ongeveer 2.700 euro aan huurinkomsten binnen, waar vandaag nog ongeveer evenveel aan leningen tegenover staat. Er is wel de jaarlijkse indexering. We staan nu op het punt dat het verschil tussen de leningen en de huurinkomsten stilaan positief wordt. Binnen enkele jaren zullen we één van onze eigendommen verkopen en met dat geld de lening van de andere twee terugbetalen. Zo wordt ons vastgoed een volledig passief inkomen. Vastgoed vraagt wel wat meer tijd en opvolging dan bijvoorbeeld mijn beleggingen, ook omdat huurders niet altijd helemaal op tijd betalen en er soms kleine problemen zijn. Die moeten dan worden opgelost.”

Met mijn online opleidin­gen over beleggen draai ik tot 15.000 euro omzet per maand.

Jonas Vermeulen

Onlineopleidingen

Jonas geeft daarnaast online opleidingen over beleggen en slim met je geld omgaan. “Daarmee haal ik een omzet van ongeveer 10.000 à 15.000 euro per maand. Daar moeten nog kosten en belastingen van af. Eerlijk, helemaal passief is dat niet. Ik bied mijn deelnemers enorm veel persoonlijke begeleiding aan omdat ik weet dat dat voor hen werkt. En omdat ik nog volop met nieuwe programma’s bezig ben, kost het me vandaag drie à vier dagen per week. Maar mocht ik willen, kan ik dat wellicht terugbrengen naar ongeveer een dag per week.”

Daarnaast kun je ook deelnemen aan een gratis masterclass over Starten Met Beleggen. Dat doe je door te klikken op deze link.

Als ik 25 jaar lang 500 euro per maand investeer, bouw ik een vermogen van ongeveer 750.000 euro op. Daar kan ik later een passief inkomen van 2.500 euro netto per maand uithalen.

 

Slim beleggen

“Mijn ETF-portfolio is het laagdrempeligst. Die portfolio ben ik volop aan het laten groeien, en daar komt dus vandaag nog geen passief inkomen uit voort. Uit mijn ETF-portfolio haal ik op de lange termijn gemiddeld jaarlijks 8 procent rendement. Zo bouw ik traag maar zeker vermogen op. Op één jaar zal dat mijn leven niet veranderen, maar als ik 25 jaar lang 500 euro per maand investeer, bouw ik een vermogen van ongeveer 750.000 euro op. Daar kan ik later een passief inkomen van 2.500 euro netto per maand uithalen. Beleggen kost me nog geen vijf minuten per maand. Maandelijks koop ik meer van dezelfde ETF’s bij en klaar. Passief beleggen is de makkelijkste vorm van passief inkomen.”

Starten met een passief inkomen gaat heel snel, maar rijk worden niet, stelt Jonas. “Binnen de 30 dagen staat je beleggingsportfolio op of ben je gestart met online ondernemen. Maar op lange termijn slim een vermogen opbouwen, vraagt tijd. Er zijn geen ‘snel-rijk-methodes’. De kracht van beleggen zit in samengestelde interesten, waardoor je geld steeds sneller gaat groeien. En met online ondernemen is dat net zo: het starten gaat snel, maar écht iets opbouwen dat ook werkelijk waardevol is voor klanten en waar ze laaiend enthousiast van worden, kost tijd, energie en doorzettingsvermogen.”

Als een deel van je leven betaald wordt door een passief inkomen, kun je deeltijds werken én ondertus­sen je levenskwa­li­teit verhogen.

Jonas Vermeulen

 

Traag rijk worden? Dat doe je door passieve beleggingen in ETFs of Indexfondsen. Hoe dat werkt leer je in de gratis masterclass Starten Met Beleggen. Klik hier om je gratis in te schrijven. 

 

Vrijheid

Zijn passief inkomen levert Jonas naar eigen zeggen alvast wel heel wat levensgeluk op. “Het geeft me vrijheid en tijd. Door een passief inkomen op te bouwen, maak ik me onafhankelijk van een job. En dat geeft mogelijkheden om meer te doen van wat ik echt wil: flexibel werken, met het type klanten dat ik graag heb, van waar ik wil en hoeveel ik wil. Als een deel van je leven betaald wordt door een passief inkomen, kun je deeltijds werken én ondertussen je levenskwaliteit verhogen. Je kan bijvoorbeeld meer tijd met je kinderen doorbrengen, meer reizen, of meer ruimte hebben voor een hobby waar je anders niet toe komt.”

“Het geeft je ook de vrijheid om keuzes te maken zonder te veel gewicht te geven aan het financiële plaatje. Een job die minder verdient maar wel véél leuker is? Dat is geen probleem. Een paar dagen per maand aan een project in bijberoep of passie kunnen werken? Dat kan dankzij een passief inkomen. Het geeft mij een enorme rust om te weten dat mijn verloofde en ik, en later ook onze kinderen, ons nooit zorgen zullen moeten maken over geld. En dat is écht onbetaalbaar.”

Jonas’ tips: “Start nú met beleggen”

De man besluit met twee tips. “Start zo snel als je kan met passief beleggen. Zelf beleg ik enkel in low cost indexfondsen die een wereldwijd gespreide aandelenportfolio volgen. Wacht ook niet tot het einde van de maand, maar beleg van zodra je loon binnenkomt met 10 tot 20 procent van je inkomen. Als je wacht tot het eind van de maand, schiet er niets meer over. En voor je begint: zorg dat je weet waarin je belegt. Investeer enkel in zaken die je begrijpt, anders kun je evengoed naar het casino gaan.”

“En mijn tweede tip, ook al weet ik dat die niet voor iedereen is weggelegd: start met ondernemen. Als je het ondernemen slim aanpakt, kun je makkelijk een mooie extra verdienen naast je job.”


Bron: https://www.hln.be/geld/jonas-36-verdient-geld-zonder-veel-te-werken-ons-vastgoed-alleen-al-brengt-2-700-euro-per-maand-op~a2995bec/Reacties
Categorieën